Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként pénteken az ügyészség Molnár Csabát, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét. Molnár a nyomozás ideje alatt referensként dolgozik az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán.

Forrás: Nándorfi Máté, MTI
Molnár CsabaFotó: MTI

Zamecsnik Péter, Molnár Csaba ügyvédje az ORFK pénzmosás elleni osztályvezetőjének kihallgatása után az [origo]-nak elmondta: az ügy államtitkot képez, így még azt sem árulhatja el, mivel gyanúsítják védencét.

 

Molnár Csaba a három és fél órás kihallgatását követően újságírók előtt kijelentette: "én végeztem a munkámat és amiről kellett, jelentést írtam". Hozzátette: tudomása szerint a vizsgálat idején referensként dolgozik tovább az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán.

 

Borbály Zoltán, az ügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki Molnárt. Hozzátette: az alezredes és védője a gyanúsítás ellen ellenvetéssel élt, amelyet az ügyészség a törvényes határidőn belül elbírál. "A teljes tényállás tisztázása a további nyomozás feladata" - közölte a szóvivő.

 

Molnár ellen még december elején indítottak belső vizsgálatot az ORFK-n a Nemzetbiztonsági Hivatal jelentése nyomán. Az NBH akkor figyelt fel Molnár Csabára, mikor utóbb többmilliárdos pénzmosás gyanújával őrizetbe vett szír pénzváltókat figyelt meg titkos eszközökkel. Molnár ügyében az arabokkal fenntartott kapcsolata miatt indult eljárás.

 

Több napilap is úgy tudja, hogy Molnár Csaba pénzmosással gyanúsított szír állampolgároktól néhány alkalommal kis értékű ajándékokat fogadott el, illetve egy vacsora alkalmával ő is megajándékozta őket márkás itallal. Rendőrségi források szerint az alezredes minden esetben jelentést írt a szírektől kapott ajándékokról.