Lamperth Mónika belügyminiszter szerint az új büntetőeljárási törvény miatt van szükség szervezeti és személyi változtatásra a rendőrségnél, a reformot nem Molnár Csaba alezredes meggyanúsítása generálta. Az, hogy milyen mértékű változások lesznek, hétfőn derül ki - közölte a Magyar Hírlappal az ORFK kommunikációs igazgatója. Garamvölgyi tagadta Bolcsik Zoltánnak, az ORFK főigazgatójának menesztéséről szóló hírt.

A belügyminiszter pénteken, a K&H-ügyben nyomozó Molnár Csaba alezredes meggyanúsítása után jelentette be, hogy személyi változásokra van szükség, és erre utasította az országos főkapitányt. A belügyminiszter elmondta, hogy az intézkedést nem Molnár Csaba alezredes meggyanúsítása generálta, hanem az új büntetőeljárási törvény miatt van szükség a szervezeti és személyi reformra. "A nyomozások sikere érdekében meg kell szüntetni az átfedéseket a rendőri munkában" - mondta Lamperth.

Az, hogy milyen mértékű személyi változások lesznek az Országos Rendőr-főkapitányságnál, csak ma derül ki - közölte a Magyar Hírlappal Garamvölgyi László kommunikációs igazgató. Garamvölgyi cáfolta Bolcsik Zoltánnak, az ORFK főigazgatójának menesztéséről szóló hírt.

Az új büntetőeljárási törvény július 1-jén lépett hatályba, s az ügyészségnek több jogosítványt ad a korábbi szabályozásnál. Ez éppen a K&H brókercégénél történt sikkasztás és pénzmosás nyomozása közben okozott komoly feszültséget a két szervezet között.