A Tilos szolidáris a Rákosmenti polgári körrel

A Tilos Rádió, mint a vasárnapi tüntetés és a zászlóégetés úgymond címzettje szolidaritást vállal a tüntetést szervező Rákosmenti Polgári Körrel - olvasható a rádió kuratóriuma közleményében.

A testület keddi közlése szerint a Tilos Rádió nem helyesli, hogy büntetőjogi szankciók kövessék az eseményt, és azt sem, hogy csupán a zászlóégetés aktusán keresztül ítélje meg a közvélemény a Rákosmenti polgári kör többi tagját. "Mi igazán tudjuk, milyen az, ha egy békés s szépnek vélt célokat maga elé tűző közösség egy tagja megbokrosodik és a közösség értékeivel ellentétesen cselekszik" - írták.

A Tilos Rádió kuratóriuma hangsúlyozta, nem ért egyet a Rákosmenti polgári kör célkitűzésével, amely a rádió műsorszolgáltatási jogosultságának megszüntetésére irányul, valamint a tüntetésen elhangzott beszédekkel sem.

"Azt sem szívesen látjuk azonban, hogy a zászlóégetés miatt az egész szervezetet militáns antiszemitának bélyegzik, mert elhisszük, hogy a tüntetés célja békés volt" - áll a közleményben. A rádió közlése szerint éppen azért szólították fel szimpatizánsaikat a tüntetéstől való távolmaradásra, hogy az összegyűltek nyugodt körülmények között gyakorolhassák szabad véleménynyilvánítási jogukat, "függetlenül attól, hogy az adott vélemények nekünk tetszenek-e".

A Tilos Rádió kuratóriuma szerint aránytévesztés az ilyen eseteket jogi útra terelni. "Ha mindig mindenki megtenné, hogy bocsánatot kér, ha megbántott valakit, szebb világban élnénk. Ha ez számít az ügy megítélésében: mi, célpontok, nem érezzük megbántva magunkat" - írták.