Draskovics: Nincs szükség pótköltségvetésre

Nincs szükség pótköltségvetésre ahhoz, hogy végrehajtsák a tervezett 120 milliárd forintos kiadáscsökkentési programot az idei büdzsében - mondta Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminiszter a Magyar Televízió Este című műsorában kedden.

Draskovics Tibor véleménye szerint a kiadások megkurtítása nem érintheti az alapvető költségvetés-politikai célokat. A kiadáscsökkentés nem fog kiterjedni olyan területekre, mint a Vásárhelyi-terv, az aurópálya-építés.

A kijelölt pénzügyminiszter szerint nem kerülnek veszélybe az elmúlt évben végrehajtott jóléti fordulat eredményei és lesz elegendő pénz az európai uniós támogatások társfinanszírozásához. A takarékosság fő területe az állami költekezés lesz. Olcsóbb államra van szükség - jelentette ki a kijelölt pénzügyminiszter. Ennek érdekében felül fogják vizsgálni az egyes célelőirányzatokat, a különböző költségvetési intézményeket, indokoltak-e azok a tevékenységek, amelyeket végeznek, szükséges-e olyan nagyságú létszám, vagy olcsóbban is meg lehet oldani a feladatokat. A Pénzügyminisztériumban takarékossági telefonvonalat létesítenek, ahol várják a javaslatokat a kívülállóktól is.

Draskovics Tibor szerint a szocialista párt elnöksége egyértelműen támogatja elképzeléseit, így értesült az elnökség több képviselőjétől, illetve a párt frakciójának vezetőitől. Szorosabb lesz az együttműködés a Pénzügyminisztérium és az MSZP szakemberei között, a tárca és az MSZP frakciója munkacsoportot hoz létre, hogy együtt találják ki a költségcsökkentés főbb megoldásait, határozzák meg a takarékosság területeit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK