Kihallgatták Molnár állítólagos vesztegetőjét

Az ügyészség kedden kihallgatott egy szír és egy magyar gyanúsítottat abban az ügyben, amelyben vesztegetéssel gyanúsították meg az ORFK pénzmosás elleni osztályának volt vezetőjét, Molnár Csabát. Az MTI információi szerint a szír férfi volt az, aki megvesztegette az alezredest. A Molnár-ügy minden részlete államtitok, sajtóinformációk szerint azonban a rendőr csak tolltartót és süteményt fogadott el a szírtől, és ezekről jelentést írt főnökeinek.

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal két új gyanúsítottat hallgatott meg kedden abban az ügyben, amelyben korábban az ORFK pénzmosás elleni osztályát vezető Molnár Csaba alezredest is meggyanúsították - közölte az ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére. "A más ügyben már előzetes letartóztatásba helyezett Bassam T. szíriai állampolgárt, illetve D. Zoltánt hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a nyomozó hivatal" - mondta Dobos Gabriella.

A szóvivő hozzátette: "A gyanúsítottak részben érdemi vallomást tettek. A gyanúsításban szereplő cselekmények bizonyos részéről nyilatkoztak, más részére vonatkozóan azonban megtagadták a vallomástételt." A főügyészségi szóvivő elmondása szerint a kedden meghallgatott két férfi ellenvetéssel élt a gyanúsítás miatt. Dobos Gabriella a gyanúsítotti vallomások tartalmára vonatkozó kérdésekre nem kívánt válaszolni, tekintettel arra, hogy a Molnár Csaba ellen vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárás adatai államtitkot képeznek.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a gyanú szerint a kedden kihallgatott szír volt az aktív vesztegető, és Molnár Csaba a megvesztegetett. A rendőr alezredes sajtóinformációk szerint tolltartót és süteményt fogadott el a szírtől, de az ajándékokról feljegyzést írt főnökeinek.

Az MTI úgy tudja, hogy Bassam T. és D. Zoltán ellen pénzmosás alapos gyanújával egy másik büntetőeljárás is folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Ennek keretében rendelték el korábban a két ember előzetes letartóztatását.

Molnár Csabát hivatali visszaéléssel, államtitoksértéssel és vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg az ügyészségi nyomozók pénteken. Az alezredes és védője a gyanúsítás miatt ellenvetéssel élt. Az eljárás a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése és az általuk rendelkezésre bocsátott bizonyítékok alapján indult.

A Magyar Nemzet december 2-án megjelent cikke a Nemzetbiztonsági Hivatal később az ORFK vezetőjéhez eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentésére utalva írta, hogy Molnár Csaba arab alvilági körökkel az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolatot tartott fenn.

KAPCSOLÓDÓ CIKK