Lévai támogatja a homoszexualitása miatt kizárt hallgatót

Támogatásáról és szolidaritásáról biztosította az esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter szerdán egy rádióműsorban azt az hallgatót, akit nyíltan vállalt homoszexualitása miatt kizártak a Károli Gáspár Református Egyetemről.

Lévai Katalin a Klub Rádió adásában telefonon személyes segítségét, közbenjárását ajánlotta fel az eltanácsolt hallgatónak, vállalva, hogy felveszi a kapcsolatot és beszél a kar dékánjával. Felajánlotta továbbá, hogy jogi segítséget nyújtanak a mozgás- és beszédsérült fiatalembernek. Mindemellett közölte, hogy az eltanácsolt ötödéves hallgató a jövőben részt vehet az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal munkájában, szükségük van ugyanis egy civil referensre, aki segít a meleg szervezetekkel folytatott találkozókon. A miniszter vállalta azt is, közbenjár annak érdekében, hogy a 24 éves fiatalembert hallgatóként esetleg vegye át a debreceni egyetem.

A kizárt hallgató édesapja, aki - mint elhangzott - ügyvéd lévén a bíróságon személyesen képviseli majd fiát az általuk indított eljárásban - kiemelte: egyesek úgy próbálják beállítani, hogy Gábor az egyházat támadja, holott csak az egyetem egy határozatát kifogásolja.

Görgey Géza református lelkész az adásban úgy vélekedett, hogy a probléma a biblia félreértelmezéséből fakad.

KAPCSOLÓDÓ CIKK