A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken feloldotta a Molnár Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénzmosás elleni osztálya vezetőjének ügyében folyó nyomozás adatainak titkosságát, ezután a nyílt eljárás szabályai szerint folyik a nyomozás.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: az adatok egyik részét ugyan korábban a hivatal titkosította, azonban "miután az NBH tudomást szerzett arról, hogy az általa államtitoknak minősített iratot felhasználja a nyomozás során az ügyészség, úgy döntött, feloldja ennek titkos minősítését". Az adatok másik részét pedig maga Molnár Csaba, a saját eljárásán belül minősítette titkossá, s ezek titkosságát az ORFK bűnügyi igazgatója az ügyészség kérésére oldotta fel - mondta el a szóvivő. Hozzátette: "okafogyottá vált, hogy az eljárás jelen szakaszában ezeket az iratokat és tartalmukat titokként kezeljék".

Molnár Csaba védője - miután nyílttá vált eljárás - elmondta, pontosan mivel vádolják védencét. "A hivatali vesztegetés gyanúja szerint 2003 augusztusában az alezredes a K&H bank egyik ügynök cége vezetőjétől, illetve annak magyar munkatársától ajándékokat - egy fa ceruzatartót, egy tálca szíriai süteményt, egy fa névjegykártyatartót és egy szakértők által 200 forintos értékűnek becsült bizsu karláncot - fogadott el, azért, hogy ennek a cégnek az ügyében a Volksbanknál eljárjon" - közölte Zamecsnik Péter.

Az ügyvéd rámutatott: a hivatali vesztegetésről szóló iratban azonban az is szerepel, hogy Molnár Csaba nem járt el ilyen ügyben. Az ügyvéd közlése szerint Molnár Csabát azzal is gyanúsítják, államtitkot sértett és hatáskörével visszaélt, amikor az Intermoney Kft.-t tájékoztatta arról, hogy a céggel kapcsolatban a K&H Bank bejelentést tett.

Molnár Csaba korábban osztályvezetőként aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatali visszaélés gyanúja miatt december 9-én rendelt el nyomozást az ügyében. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal január 8-án vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként az alezredest, s a kihallgatás után Zamecsnik Péter ügyvéd közölte: "az ügy államtitkot képez".

Salgó László országos rendőrfőkapitány a Magyar Nemzet december 2-án megjelent cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal - utóbb az ORFK vezetőjéhez eljuttatott, "szigorúan titkos" minősítésű - összefoglaló jelentése alapján rendelt el belső vizsgálatot Molnár Csabával kapcsolatban. Az újság szerint Molnár Csaba az arab alvilági körökkel az elfogadhatónál sokkal mélyebb kapcsolatot tartott fenn.