110 éves Magyarország legidősebb lakosa

Magyarország legidősebb lakosát, a település díszpolgárát, özvegy Csiki Sándorné Földes Rozáliát köszöntötték 110. születésnapján vasárnap a Fejér megyei Lepsényben. Az önkormányzat és a helyi civil szervezetek rendezte ünnepségen ott voltak az asszony még élő gyermekei, néhány unokája, déd- és ükunokája.

Az idős asszony 1894. január 18-án született Bükkzsércen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Születésnapján a lepsényi és a bükkzsérci polgármesteren kívül a Fidesz is köszöntötte.

 

Az ünnepléstől megilletődött asszony megköszönte a köszöntést és az ajándékokat, némi segédlettel elfújta a születésnapi tortán a 110 gyertyát, és belekóstolt a pezsgőbe is. Bár - mint megjegyezte - a kávét sokkal jobban szereti.

 

Az idős hölgy jó egészségnek örvend. Nézi a televíziót, lapozgatja a Képes Bibliát, és naponta kimegy a ház udvarára friss levegőt szívni. Hosszabb sétára azonban már csak a közelmúltban kapott kerekes székében vállalkozik.

 

Mivel mind a hallása, mind a látása meggyengült, a vele élő 80 éves leánya és unokája papírlapokra és egy nagy, fekete tepsi hátuljára írja fel nagy betűkkel, amit közölni szeretne a nénivel.

 

Az asszonynak kilenc gyermekéből már csak három él, emellett 12 unokája, 30-30 déd- és ükunokája és egy szépunokája van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK