Egy egész napos elnökségi ülést követően döntöttek az MSZP európai parlamenti listájának első három helyéről. E szerint Kovács László pártelnök-külügyminiszter lesz a listavezető, Horn Gyula exminiszterelnök a második, Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter pedig a harmadik.

Kovács László pártelnököt javasolja az MSZP európai parlamenti listavezetőjének a párt elnöksége. A lista második helyére Horn Gyula volt kormányfőt, a harmadikra Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter ajánlják - döntött keddi ülésén a testület. "Ez a három politikus kellően szimbolizálja az európaiság gondolatát, kellően szimbolizálja azt az értékrendet, amit mi a szociális Európában magunkénak vallunk, és megfelelően képviseli az MSZP értékeit" - indokolta Szekeres Imre alelnök a döntést.

A további helyekről a párt elnöksége február 3-án dönt. Akkor véglegesítik a listát, amelyet a pártkongresszus szentesít majd. Az MSZP elnökségének ülésén végig jelen volt Medgyessy Péter miniszterelnök, valamint az ülés egy részén Horn Gyula volt kormányfő is.

A többi párt közül elsőként az SZDSZ hozta nyilvánosságra, hogy kik vezetik listájukat: e szerint Demszky Gábor főpolgármester az első, őt Szent-Iványi István, az integrációs bizottság elnöke követi, Mohácsi Viktória miniszteri biztos pedig a harmadik.

A Fidesz Szabad Európának nevezett listáját Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke vezeti, őt Szájer József és Surján László követi.

Az MDF a hétvégi, január 24-i országos választmányi ülésén véglegesíti a párt listáját és a listavezető személyét. Az MDF a Magyar Demokrata Néppárttal, a Független Kisgazdapárttal és a Vállalkozók Pártjával kötött megállapodást, a négy párt közös listát indít. A lista élére Dávid Ibolya MDF-elnök a legesélyesebb, ő azonban csak "húzónévként" szerepelne a listán, mivel megválasztása esetén lemondana EP-mandátumáról.