A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal gyanúja szerint az M3-as autópálya kivezető szakasza melletti autómosóban találkozott Molnár Csaba, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozója a pénzmosással gyanúsított pénzváltókkal, ahol ajándékokat is kapott. Az ajándékokról csak négy hónappal később, azután tett bejelentést, hogy az országos rendőrfőkapitány a Magyar Nemzetben megjelent cikk után utasította, jelentsen arról, milyen kapcsolatban áll a pénzváltókkal. Ezért többek között vesztegetéssel gyanúsítják a K&H-s nyomozót.

Túri András, a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal ügyésze szerdán beszámolt a Molnár Csabával kapcsolatos nyomozásról. E szerint kiderült, hogy Molnár Csaba nem hivatalos helyen, hanem az M3-as autópálya kivezető szakaszán található autómosóban találkozott tavaly augusztus 20-án az időközben pénzmosás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett pénzváltókkal. Molnár ekkor kapott a pénzváltóktól ajándékokat. Molnár korábbi beszámolója szerint ezek értéktelen apróságok voltak, többek között egy tál sütemény, egy 200 forintos bizsu karkötő, fa névjegytartó és tolltartó. Molnár azonban december 2-ig nem tett jelentést arról, hogy ajándékot kapott. Ekkor Salgó László országos rendőrfőkapitány utasítására számolt be az ajándékokról. Minderre azért került sor, mert december 2-án a Magyar Nemzet cikket közölt a K&H-ügyben nyomozó rendőr és pénzváltók vitatható kapcsolatáról.

Az ügyészségi nyomozók az ajándékok miatt hivatali vesztegetéssel gyanúsítják a K&H-s nyomozót. Molnártól az ajándékok átadása után azt kérte a két pénzváltó, D. Zoltán és Bassam T., hogy cégük ügyében járjon közbe a Volksbanknál. A bank ugyanis ekkor több pénzváltással foglalkozó alvállalkozójának felmondott.

Az ajándékok átvétele után ráadásul az ügyészségi nyomozók szerint államtitoksértést és hivatali visszaélést is elkövetett, amikor tájékoztatta pénzváltó ismerőseit arról, hogy a Volksbank bejelentést tett pénzmosás gyanújával a rendőrségen - azon az osztályon, ahol Molnár dolgozott - a céggel kapcsolatban.

Zamecsnik Péter, Molnár védője korábban viszont azt mondta az ajándékokról: Molnár Csaba a fa ceruzatartót beszolgáltatta a jelentéssel az elöljárójának, mint ahogyan a bizsu karkötőt is. "A fa lapocskát - mint teljesen jellegtelent - kidobta az alezredes úr, és ezt a kis doboz süteményt (...) elfogyasztották" - tette hozzá.

Molnár Csaba korábban osztályvezetőként aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatali visszaélés gyanúja miatt december 9-én rendelt el nyomozást az ügyében. A hivatal január 8-án vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként az alezredest.