Csúszik a Móricz Zsigmond körtér díszburkolata, szűkek a Gellért téri villamosperonok, kevés kijárata van Fehérvári úti aluljárónak. Ilyen és ehhez hasonló hibák sokaságát találta a 4-es metróval kapcsolatos eddigi beruházásoknál a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület - írja a Magyar Hírlap. A DBR Metró Projektigazgatósága ugyanakkor látja, nincs baj a munkákkal. 

A Móricz Zsigmond körtér új díszkő burkolatáról, télen kiderült, hogy pár csepp esőtől csúszóssá válhat, a hó pedig egyenesen jégpályává változtatja. A Gellért térre épített nem is működő forrásház miatt - amelynek köveit állítólag szétmarná a helyi források vize - túl szűkre szabták a Bartók Béla útra kanyarodó ívet, ezért csikorognak a villamosok kerekei, könnyen megcsúszhatnak az autók, és az autóbuszok is alig tudnak befordulni a külső sávban - állítja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). Ráadásul a forrásház miatt túl szűkek a villamosperonok - írja a Magyar Hírlap.

A Móricz Zsigmond körtéri aluljáróból több megálló csak kerülővel vagy a felszínen érhető el. A Fehérvári út és a Bocskai út kereszteződésénél lévő aluljárónak pedig a kereszteződés három sarka nincs is kijárata, ráadásul egy lépcső a semmibe vezet: a Bocskai út közepén lévő zöld sávba. A VEKE szerint a tervezési hibák és a kivitelezési hiányosságok némi többletköltség árán orvosolhatók.

A lap szerint a DBR Metró Projektigazgatóságnál úgy látják, hogy nincs baj. Németh M. Tibor főmérnök szerint a város adottságai egyre inkább megkötik a tervezők kezét. A Fehérvári úti aluljárónak például azért nincs több kijárata, mert nincs hely a lépcsőnek a járdákon. A főmérnök ígéri, mind a Fehérvári úti, mind a Móricz Zsigmond körtéri aluljárónak lesznek további kijáratai, ha megépül a metró.

A DBR főmérnöke azt elismerte, hogy havas időben csúszik a körtér díszburkolata, ezért ezt speciális módszerrel teszik érdessé. Azt viszont cáfolta, hogy a helyi források vize szétmarná a Gellért téri kút köveit. A villamosmegálló ugyan keskenyebb, de Németh M. Tibor szerint ez nem jelent majd problémát, ha megépül a metró, mert akkor úgyis kevesebben használják majd - derül ki a Magyar Hírlap írásából.