Rejtélyesen eltűnt vállalkozó holttestét találták meg

Megtalálták a hét éve rejtélyes körülmények között eltűnt Szlávy Bulcsú büntetett előéletű vállalkozó holttestét a fővárosban pénteken. A vállakozó azután tűnt el, hogy 1997-ben kiszabadult előzetes letartóztatásából. Már korábban is felvetődött, hogy gyilkosság áldozata lett. Eddig hiába keresték a férfit.

Az MTI értesülése szerint megtalálták a hét éve eltűnt Szlávy Bulcsú büntetett előéletű vállalkozó holttestét a fővárosban pénteken. Az esettel kapcsolatos részleteket hétfőn hozzák nyilvánosságra. Szlávy Bulcsú ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 1994 szeptemberében adott ki körözést hat rendbeli zsarolás bűntettének kísérlete, bűnszövetkezet szervezése, súlyos testi sértés valamint tartozás fedezetének elvonásának alapos gyanúja miatt.

Az akkori nyomozás adatai szerint Szlávy Bulcsú "olyan bűnbandát hozott létre, amelynek tagjai a Balaton-parti településeken a vállalkozók egyes tagjait több esetben súlyos fenyegetéssel és tettleges bántalmazással arra kényszerítették, hogy bevételük egy részét nekik adják át, és a vállalkozásokba beépülhessenek saját embereik is, a pénzváltásból, vagy más úton hozzájutott külföldi fizetőeszközt - a hivatalos árfolyamnál alacsonyabb áron - a devizarendelkezések megszegésével részükre adják át".

Szlávy Bulcsú, aki a 90-es évek elején Spanyolországba távozott, 1993. októberében azt nyilatkozta: nem tér  haza, mert fél a koncepciós ügyektől. "Bevallom, nem akarok egy véletlen autóbaleset áldozata lenni" - mondta.

Nemzetközi körözés alapján 1994. október 5-én fogták el a spanyol hatóságok, és az Igazságügyi Minisztérium október 20-án küldte meg a kiadatási kérelmet. A spanyol hatóságok 1995. augusztus 23-án a kiadatási őrizetből átadtak a magyar hatóságoknak. Később - miután az előzetes letartóztatásból szabadult - Szlávy Bulcsú 1997-ben eltűnt, és már korábban is felvetődött, hogy esetleg gyilkosság áldozata lett. Ezért 1999 augusztusában eltűnése miatt a rendőrség körözést adott ki.

Szlávy Bulcsú - aki korábban fényképészként dolgozott - első éttermét a nyolcvanas évek elején nyitotta Budapesten, az Akácfa és a Wesselényi utca sarkán, ezt követte a Madách tér sarkán található tejbár, az Ízes-sarok.

Az elkövetkező években többek között az Expo, a Paradiso, a Margit-híd, a Magnezit, a fehérvári Let4s Go, az ajkai California, a tihanyi Hollywood és Paradiso diszkókban voltak érdekeltségei. A Stargate Bt. közvetítőiroda mellett tulajdonostárs a Wien-Santa Cruz De Tenerife székhelyű Bultraub GmbH.-ban. A vállalkozó a 90-es évek elején alelnöke volt a Magyar Republikánus Pártnak.