Bebetonozva találták meg Szlávy Bulcsú holttestét

Maffialeszámolás áldozata lett a hét éve eltűnt Szlávy Bulcsú László, a Balaton egykori ura, akinek holttestét a napokbam találták meg - írja a Blikk. A Népszabadság szerint ugyanakkor egy alvilági körökben nem jegyzett vállalkozóval került összetűzésbe Szlávy. Utóbbi lap úgy tudja, hogy a rendőrök egy Magyarországon még soha nem alkalmazott trükkel vették rá a tettest, hogy elvezesse őket a holttest rejtekhelyéhez.

Szlávyt 1997-ben ölhették meg

Tarkón lőtték majd zsákkal a fején bebetonozták barátnője Székács utcai háza garázsából nyíló pincéjébe Szlávy Bulcsú Lászlót, akinek a holttestét a napokban találták meg. A Magyar Republikánus Párt egykori alelnöke hét éve tűnt el nyomtalanul, miután Balatonalmádi-Máriafürdő egyik szórakozóhelyén megerőszakolta az egyik orosz maffiafőnök barátnőjét - írja a Blikk.

Szlávyt azonban nem ezért végezték ki, hanem azért, mert a maffiacsoport a Balaton környékén akart terjeszkedni, Szlávy viszont nem engedett teret nekik. 1997. július 11-én, a nő megerőszakolása után engedett emberei unszolásának és Budapestre vonult vissza. Két nap múlva azonban afganisztáni veteránokból álló különítmény kapta el. Felvitték a XII. kerületbe, ahol megmutatták megbízójuknak, majd tarkón lőtték.

Szlávy eltűnése után néhány héttel Veszprém közelében felrobbantották autójával együtt Molnár Péter vállalkozót, akit Szlávy helyettesének tartottak. Haláluk után nem volt akadálya a szláv anyanyelvű maffia terjeszkedésének a Balaton környékén.

Alvilági körökben nem jegyzett tettes

A Népszabadság értesülései szerint ugyanakkor Szlávy nem alvilági leszámolás áldozata lett, hanem egy alvilági körökben nem jegyzett vállalkozóval került összetűzésbe egy, "az üzleti gyakorlatában szokványos" konfliktusban. Holttestét egy olyan sorház garázsában találták meg bebetonozva, amelyhez a tettesnek volt valamilyen köze.

A lap szerint a rendőrök kezdettől fogva biztosak voltak abban, hogy Szlávyt megölték, de sokáig rivális bűnözőkre gyanakodtak. A nyomozók egy olyan trükkel jutottak el a maffiózó - DNS-vizsgálat nélkül is azonosítható - holttestéhez, amilyenre Magyarországon még nem volt példa, ezzel vették rá a tettest, hogy maga vezesse el őket a rejtekhelyre - írja a Népszabadság.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK