Orbán találkozik Medgyessyvel

Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön válaszolt Medgyessy Péter miniszterelnök invitálására, és elmegy a találkozóra. Medgyessy EU-ügyekről, a népességfogyásról, modernizációról beszélgetne a volt miniszterelnökökkel.

"Köszönettel vettem Medgyessy Péter meghívását a találkozóra, válaszoltam rá, és állok a miniszterelnök rendelkezésére" - közölte Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön. Hozzátette: örömmel veszi, ha Medgyessy Péter miniszterelnök elküldi számára, amit a találkozóval kapcsolatban tudnia kell, például az előkészítő iratot, a napirendi pontokat.

Medgyessy kedden hívta találkozóra a rendszerváltás utáni miniszterelnököket. A kormányfő február 24-i találkozásra tett javaslatot Boross Péternek, Horn Gyulának a február 26-i, Orbán Viktornak a március 1-jei időpontot javasolta. A találkozó főbb témái között szerepel Magyarország helye az új Európában, a magyarság sorsa az országhatárokon túl, a népességfogyás megállítása, a modernizáció, a polgárok egészségi állapotának javítása és a közszolgáltatások korszerűsítése.

KAPCSOLÓDÓ CIKK