Február 10-én az Egyetemi Kongresszusi Központban tartja hagyományossá vált évértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az eseményre a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tagjai hivatalosak, a beszédet élőben közvetíti a Hír TV és a Magyar Rádió.

Technikai okok miatt az idén kicsit késve, február 10-én tartja Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke évértékelő beszédét. Orbán az előző öt évben januárban a Vigadóban értékelte az évet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) felkérésére.

 

Mivel az idén újítják fel a Vigadót, új helyszínt és időpontot kellett keresnie az egyesületnek. A rendezvény végül február 10-én a körülbelül 800 főt befogadó lágymányosi Egyetemi Kongresszusi Központban lesz.

 

Az MPEE-nek - amelynek elnöke Martonyi János volt külügyminiszter, alelnöke pedig Bod Péter Ákos, Orbán volt tanácsadója - minden évben ez az első rendezvénye. Az eseményen hagyományosan csak az egyesület tagjai vehetnek részt, illetve azok a meghívottak, akik valamilyen módon segítik az MPEE munkáját. Az idén a parlament elnökét és a frakcióvezetőket is meghívják - mondta az [origo]-nak az egyesület sajtószóvivője, Buda Dóra.

 

A rendezvényen beszédet mond az egyesület elnöke, Martonyi János, majd ezt követően az egyik elnökségi tag, Hegedűs Endre zongoraművész ad elő egy darabot. Ezt követően kerül sor Orbán - mint a "polgári gondolkodású erők vezető személyisége" - évértékelő beszédére. Buda Dóra közölte azt is: a beszédet a Hír TV és a Magyar Rádió élőben közvetíti.