Ingyen átengedi Rogán Antal fideszes képviselő a tulajdonában lévő europaterv.hu domainnevet a kormánynak. Cserébe csak azt kéri Medgyessy Péter miniszterelnöktől, hogy az oldalon világosan elkülönítve megjelenhessen az ellenzék véleménye is. Braun Róbert, a MeH helyettes államtitkára várja Rogánt délután a domain átruházásáról szóló nyilatkozattal.

Rogán Antal fideszes parlamenti képviselő hétfőn levélben közölte a miniszterelnökkel, hogy ingyen átengedi a kormánynak az europaterv.hu domain nevet, amely a birtokában van. "Délután 2 órakor felkeresem miniszterelnök úr parlamenti titkárságát, ahol bármely munkatársának készséggel állok rendelkezésére, és amennyiben előkészítik, személyesen aláírom a domainnév átengedéséről szóló nyilatkozatot" - áll a levélben, amelyet Rogán Antal az MTI-hez is eljuttatott.

A parlament informatikai bizottságának elnöke "ingyen és bérmentve" adja át az internetes címet, amely megegyezik a Medgyessy Péter által tavaly február 11-én bejelentett kormányzati program elnevezésével.

"Nincsenek feltételeim, csak egy kérésem, Miniszterelnök Úr! Tegye lehetővé, hogy ezen a honlapon február 17-étől, az Önéhez hasonlóan, világosan elkülönítve megjelenhessen az ellenzék (...) véleménye is" - olvasható a dokumentumban. "Miniszterelnök úr az elmúlt két esztendőben sokszor beszélt a kölcsönös gesztusok fontosságáról. Ezért fordultam ezzel a kéréssel Önhöz" - áll a levélben.

Rogán Antal kifogásolja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kommunikációs központja és Braun Róbert helyettes államtitkár tevékenységét. A központ "több száz millió forintot költ az Európa-terv kommunikálására. Braun Róbert és munkatársai a százmilliók ellenére rosszul végzik munkájukat, hiszen az Ön tavaly februári beszéde óta eltelt 11 hónapban arra sem voltak képesek, hogy levédessék a (...) domainnevet" - áll a dokumentumban. "Így ez a név az én birtokomba került. Azt terveztem, hogy az ön február 16-ai parlamenti beszédét tisztelettel kivárva, február 17-én ezen a honlapon jelenítem meg a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja nevében az ellenzék Európa-tervvel kapcsolatos véleményét" - olvasható a dokumentumban. A képviselő "felháborítónak" nevezte "azokat az agresszív módszereket", amelyekkel Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára és munkatársai "megpróbálták visszaszerezni a domainnevet és megakadályozni a Fidesz véleményének internetes megjelenítését".

Braun Róbert pénteken azt mondta, hogy az Európa-terv név szerzői jogi oltalom alatt áll. Hozzátette: amennyiben Rogán Antal nem mond le a domainnévről, kénytelenek lesznek az Internetszolgáltatók Tanácsának választott bíróságához fordulni.

"Örülök, hogy Rogán Antal, az informatikai bizottság elnöke belátta, hogy hibázott, és hogy a jogszerűség helyreállítása közös érdekünk. Ugyanakkor én azt tanultam, hogy úriember, ha hibázik, azt beismeri és nem szab további feltételeket" - mondta az [origo]-nak Braun Róbert, aki várja délután Rogánt az europaterv.hu domain átruházásáról szóló nyilatkozattal. Hozzátette: a megbeszélésen arról is szót ejtenek, hogyan tudnak eleget tenni az ellenzéki politikus kérésének.