Körülbelül tizenöten vásárolták meg eddig a Magyar Televízió elnöki székére kiírt pályázati anyagot. A pályázat kedden zárul, az érdeklődőkről az MTV Közalapítvány nem ad felvilágosítást, az [origo] információi szerint ugyanakkor főként olyan aspiránsok vannak, akik már korábban is próbálkoztak az elnöki szék megszerzésével.

Kedden zárul a Magyar Televízió (MTV) elnöki székére kiírt pályázat. A jelentkezők 14 óráig adhatják le pályázati anyagukat az MTV Közalapítvány titkárságán. Akkor derül ki, pontosan hányan is pályáznak, az ugyanis nem biztos, hogy minden olyan érdeklődő le is adja pályázatát, aki megvásárolta a pályázati anyagot. A közalapítványnál megkeresésünkre nem kívántak felvilágosítást adni arról, hogy hányan és kik jelezték eddig érdeklődésüket.

Az [origo] ugyanakkor úgy értesült, hogy múlt csütörtökig nagyjából 15-en vásárolták meg a pályázati anyagot. A felhívás közzétételét követő első két hétben még úgy tűnt, hogy a korábbi pályázatokhoz képest lanyhább lesz az érdeklődés, később azonban megnőtt a jelentkezők száma. A pályázati anyagot egészen kedd délutánig, a leadási határidőig meg lehet vásárolni, így nem kizárt, hogy múlt csütörtök óta újabb jelentkezőkkel bővült a kör.

Forrásunk sem kívánt neveket elárulni, annyit azonban elmondott, hogy az aspiránsok nagy része már korábban is pályázott az elnöki székre. Új jelentkezőnek számít viszont Árpa Attila, az RTL Klub korábbi kreatív igazgatója. Árpa a kereskedelmi csatornán futó valóságshow körül kialakult botrány miatt távozott az RTL-től tavaly.

Legutóbb tavaly májusban választottak elnököt az MTV élére. Akkor is a mostanihoz hasonló számban adtak be pályázatot. A pályázók között volt Friderikusz Sándor televíziós, Kósa Somogyi György, Kiss Péter kancelláriaminiszter médiatanácsadója, Székely Ferenc televíziós, Rudi Zoltán, az MTV hírigazgatója, Ladvánszky György, az ORTT szocialisták által delegált tagja és Szenes Andrea, egykori MTV-alelnök.

A májusi választáson végül Ragáts Imre korábbi ügyvezető lett a befutó, aki aztán több kétes szerződés megkötése miatt kényszerült távozásra alig több, mint fél év múlva. Az MTV Közalapítvány január 8-án írt ki pályázatot az elnöki székre. Az érdeklődők 75 ezer forint ellenében kaphatták meg a részletes pályázati kiírást. A feltételek között szerepel a legalább ötéves vezetői gyakorlat, az angol vagy német nyelvtudás, és a pályázóknak nyilatkozniuk kell arról is, hogy semmilyen módon nem működtek együtt a Magyar Népköztársaság Belügyminisztériuma  III. főcsoportfőnökségének egyik ügyosztályával sem.