Magyar Bálint táblázatba foglalta vagyongyarapodását

Az SZDSZ közzéteszi parlamenti képviselőinek vagyonnyilatkozatát a honlapján. A párt azért döntött így, mert az Országgyűlésnek nincs kapacitása a vagyonnyilatkozatok digitalizálására, így a választók igen körülményesen nézhetik csak meg képviselőik nyilatkozatát Magyar Bálint a családtagjainak a bevallását is közzétette, ráadául egy táblázatot készített vagyonának változásáról.

"A Szabad Demokraták Szövetsége fontosnak tartja, hogy kapacitás hiánya miatt ne sérüljenek állampolgári jogok. A kormány az üvegzsebtörvény elfogadásával vállalta, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok bárki számára hozzáférhetők lesznek, ez azonban nem valósul meg, mert a nyilatkozatok digitalizálására nincs az Országgyűlés Hivatalának kapacitására" - áll a párt közleményben. 

Az SZDSZ ezért felkéri a képviselőket: vagyonnyilatkozatukat ne csak papíron adják le, hanem digitális formában is juttassák el a hivatalhoz. "Ez azért sem jelenthet problémát, mert minden képviselő rendelkezik laptoppal, így különösen az információs társadalom korában elfogadhatatlan lenne, hogy az állampolgárok ne férhessenek hozzá a vagyonnyilatkozatokhoz" - olvasható az SZDSZ közleményében.

Magyar Bálint oktatási miniszter bevallása már olvasható az SZDSZ honlapján, ráadásul családtagjaiét is nyilvánosságra hozta. Meg lehet tekinteni a vagyongyarapodását is, ugyanis táblázat formájában mellékelte ezt a politikus.