Vasárnap estére sikerült megállítani a földmunkák miatt szerdán megroggyant Bécsi út csúszását Budapesten. Az új út megépítése több tízmillió forintba kerül a fővárosnak.

Sikerült megállítani vasárnap a Bécsi út csúszását - mondta Várnagy Jenő, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. útfenntartási osztályvezetője az MTI-nek. Közölte: hétfőn kezdődhetnek el azok a munkálatok, amelyek alapján megállapítják, hogy az út mennyire van átázva. A talajmechanikusok megvizsgálják, hogy milyen mélységig kell felszedni az utat és milyen szerkezetű új utat kell építeni - tette hozzá.

Várnagy Jenő elmondta: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél hamarabb átadjanak legalább egy sávot a Bécsi útból. Az osztályvezető közlése szerint az új út megépítése több tízmillió forintba kerül a fővárosnak.

A Bécsi út a környéken zajló földmunkák miatt csúszott meg. A föld megrogyása miatt kedden egy 1961-ben lefektetett, 150 milliméter átmérőjű acél vízcső eltört éjfél körül a Bécsi út 585. számú ház előtt. A kifolyt víz mintegy száz négyzetméteres területen alámosta az útburkolatot, és emiatt teljes szélességében le kellett zárni a Bécsi útnak ezt a szakaszát.