Vasárnap éjfélkor jár le az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének és négy tagjának megbízatása. Az elnök személyéről az államfő és a kormányfő mindezidáig nem jutott egyezségre, de az új tagok személye már ismert.

Éjfélkor lejár az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének és négy tagjának a megbízatása; az előbbi személyéről - mivel a két javaslattevőnek, az államfőnek és a miniszterelnöknek mindeddig nem sikerült  konszenzusra jutnia e kérdésben - négypárti tanácskozást kezdeményez a jövő hét elejére a köztársasági elnök a miniszterelnök nevében is, míg a tagokra már tettek javaslatot a parlamenti frakciók. Az indítványok szerint csak az ORTT-be 2000-ben bekerült Erdős Zsuzsannának kell távoznia, mivel helyére Szalai Annamária országgyűlési képviselőt jelölte a Fidesz, míg Ladvánszky György  (MSZP) második hivatali ciklusa elé nézhet. Újabb négy évre bizalmat kapott az őt jelölő képviselőcsoporttól a két "alapító tag" Tímár János (SZDSZ) és Wéber János (MDF) is, akik a testület 1996-os létrejötte óta tevékenykedik az ORTT-ben.

A médiatörvény szerint az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének személyére az államfő és a kormányfő közösen tesz javaslatot és minden parlamenti frakció egy-egy tagot jelölhet az ORTT-be, amelynek működőképességéhez minimum öt tag kell. (Ha a legalább öt tag meglenne, akkor sem működhetne vezető híján a testület, amelynek ügyrendje szerint az elnök hívja össze az üléseket és határozza meg azok napirendjét.) 

A törvényben megkívánt szint alá utoljára 2002 végén, Körmendy-Ékes Judit elnök lemondása után került az ORTT létszáma. Noha a parlament tavaly március 10-én Hajdu Istvánt választotta a testület élére, az ORTT-nek csak júliusra sikerült ledolgoznia a működésképtelensége idején felhalmozódott ügyhátralékot.

Medgyessy Péter az államfőnek február 12-én küldött levelében Wisinger Istvánt, Kavas Istvánt és Wéber Juditot javasolta a médiahatóság élére. Mádl Ferenc köztársasági elnök sajtóirodája egy nappal később azt közölte az MTI-vel, hogy az államfő Hajdu Istvánt, a grémium jelenlegi vezetőjét javasolja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének, és erről levélben tájékoztatta Medgyessy Péter miniszterelnököt. A köztársasági elnök és a kormányfő a múlt hét szerdán tartott megbeszélését az ORTT elnökének személyéről. A találkozó után Medgyessy Péter úgy nyilatkozott, hogy ezen a héten újabb egyeztetést tartanak a köztársasági elnökkel. Az államfő sajtóirodája hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Mádl Ferenc a médiahatóság hivatalban lévő vezetője mellett Alexa Károly , Sára Sándort és Szakály Sándort egyaránt alkalmasnak tartja az ORTT elnökének, és erről a nap folyamán levélben tájékoztatta a miniszterelnököt. Az államfőnek és a miniszterelnöknek egy nappal később sem sikerült egyezésre jutnia a jelölt személyéről.

Alexa Károly irodalomtörténész 1993 és 1996 között a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatója volt.
Kavas István 1998 októberétől egy éven át az RTL Klub vezérigazgatójaként dolgozott; jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal médiapolitikai tanácsadója.
Sára Sándor operatőr, rendező 1993-tól 2000 nyaráig a Duna Televízió elnöke volt.  Szakály Sándor történész jelenleg a Duna Televízió műsorokért felelős alelnöke.
Wéber Judit médiajogász.
Wisinger István újságíró, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke.

Az MTI kedden kormányhoz közel álló, neve elhallgatását kérő forrásból úgy értesült: az ORTT elnöki posztjára szóba került Kósa Somogyi György, az MTV stratégiai igazgatója, Kiss Péter kancelláriaminiszter volt tanácsadója és Sárközi Tamás jogászprofesszor, egyetemi tanár személye is.