Történész, jogász, filmrendező a ORTT-elnökjelöltek között

Mádl Ferenc köztársasági elnök javaslatára szerdán négypárti egyeztetést tartanak az Országos Rádió és Televízió Testület elnökéről.. Amíg nem sikerül elnököt választani, addig a testület nem működik. A Magyar Hírlap úgy tudja, sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja Hajdu István eddigi elnök mandátumának meghosszabítását.

Négypárti egyeztetést tartanak Mádl Ferenc köztársasági elnök javaslatára szerdán az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökéről. A testület múlt héten szűnt meg, mivel lejárt az elnök és négy tag mandátuma. Az új tagok ismertek, amíg azonban nem sikerül megegyezni az új vezető személyéről, addig az ORTT nem működik.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja Hajdu István eddigi elnök mandátumának meghosszabítását. Az ügy érdekessége, hogy Hajdu az MSZP javaslatára lett korábban a testület vezetője. A lap értesülései szerint a Fidesz Sárközy Tamás jogászprofesszor kinevezését támogatná, amivel azonban az MDF nem ért egyet.

Mádl Ferenc továbbra is támogatja Hajdu mandátumának meghosszabbítását - írja a lap. A lehetséges jelöltek között ugyanakkor felmerült Alexa Károly irodalomtörténész, Sára Sándor filmrendező és Szakály Sándor történész neve is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK