Késve kézbesíti országszerte a küldeményeket új logisztikai központjának átmeneti megbénulása miatt a Magyar Posta Rt. Szerdán több településre nem érkeztek meg a levelek, a csomagok és a szociális segélyek - írja a Népszabadság. A központot az bénította meg, hogy 300 dolgozó az utolsó pillanatban jelentette be, hogy nem vállalják a munkát a budaörsi központban.

Hegyekben állnak a csomagok a Magyar Posta legújabb, még fel sem avatott, hétfőn beindított budaörsi Országos Logisztikai Központjában. A Népszabadság úgy tudja, hogy a legmodernebb technikával felszerelt központot az bénította meg, hogy 300 munkás nem vállalta a munkát, emiatt nem volt elég ember, aki a csomagokat a futószalagokra pakolja. Ráadásul a várt napi 800 ezer küldemény helyett a karácsonyihoz hasonló levél- és csomagforgalom zúdult az új logisztikai központra - indokolta a posta munkájának akadozását tegnap Szivi László. A Magyar Posta Rt. vezérigazgató-helyettese elmondta azt is: pénteken és hétfőn is hozzávetőleg 500-800 ezer különféle küldemény torlódott fel a budaörsi létesítményben.

A vezérigazgató-helyettes elismerte: az átmeneti probléma végleges megoldásához gyors beavatkozásokra van szükség. Első lépésben megoldást kell találni annak a 300 dolgozónak a pótlására, akik az utolsó pillanatban jelentették be, hogy nem vállalják a munkát az új budaörsi központban. Hirtelen döntésüket Szivi László érthetetlennek tartja, mert a társaság az idén kiemelt - a többi postásnak járó 6,5 százalék helyett nyolcszázalékos - alapbéremelést adott nekik. A távozó postások helyett a hét eleje óta átmenetileg diákok látják el a többségében anyagmozgatási feladatokat, és a környékbeli településeken is megkezdték a munkaerő-toborzást.