Ma döntenek a tévéelnökségről

A köztévé kulturális igazgatóját, Baló Györgyöt és az aktuális igazgatót, Rudi Zoltánt tartják a legesélyesebb jelölteknek a köztévé elnöki tisztére - írja a Magyar Hírlap. Ahhoz azonban, hogy ma megválasszák az MTV elnökét, a kuratóriumi elnökség kétharmadának kell javasolnia a jelöltet a nagykuratóriumnak. 

Pénteken tesz javaslatot a Magyar Televízió Rt. elnökének személyére a köztévé kuratóriumi elnöksége a civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak. A társadalmi szervezetek delegáltjai akkor szavazhatnak, ha a hárompárti testület kétharmadának voksát elnyeri az egyik pályázó. A civilek mandátuma a hónap végén lejár, és ha ezúttal nem dönthetnek, akkor az MTV első emberét már az új társadalmi kurátorok választják - írja a Magyar Hírlap.

Valószínűsíthető, hogy ebben a körben sem lesz tévéelnök. Ragáts Imre megválasztása előtt egyedül Baló György, az MTV kulturális igazgatója nyerte meg az előző kuratóriumi elnökség kétharmadát. Ő volt az egyetlen, akinek elnökké választásáról voksolhattak a civilek, de a megfelelő arányú támogatást nem szerezte meg. A lap úgy tudja, jelenleg Baló Györgyöt és az aktuális igazgatót, Rudi Zoltánt tartják a legesélyesebb jelölteknek a köztévé elnöki tisztére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK