Szénmonoxid mérgezés miatt 8 embert kórházba kellett szállítani Budapesten. A gáz egy imaházban szivárgott vissza a gázkazánból a vasárnapi bibliatanításon, amitől többen rosszul lettek.

Feltehetően szénmonoxid mérgezés miatt, többen rosszul lettek vasárnap a Rottenbiller és a Damjanich utca sarkán található imaházban Budapesten vasárnap, tíz embert kórházba szállítottak - mondta az MTI-nek Kováts György lelkipásztor. Kováts György közölte: a Teljes Evangéliumi Keresztyén Közösség épületében éppen bibliatanítás volt, amikor valószínűleg szénmonoxid-visszaáramlás történt a gázkazán-rendszerben és többen rosszul lettek.

Miután megvizsgálták a gázkazánt és kiderítették a rosszullétek okát, kinyitották az ablakokat és kiürítették az épületet. A bibliatanításon 21-en vettek részt - mondta a lelkipásztor. Tájékoztatása szerint a mentők felnőtteket és két, az épület galériáján tartózkodó kisbabát megfigyelésre kórházba szállítottak. Győrfi Pál, a mentők szóvivője elmondta: a mentőket nem sokkal egy óra előtt riasztották. A helyszínre vonuló öt mentőautó személyzete ellátta a tíz könnyű sérültet: hatot az Erzsébet kórházba, két gyermeket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak megfigyelés céljából - mondta.