Romboltak a Fidesz ajkai képviselőjénél

Kedd hajnalban betörtek a Fidesz ajkai képviselőjéhez, Stolár Mihályhoz. A tettes szétverte a képviselő feleségének gépkocsiját, és megrongálta a terasz korlátját. Stolár értesítette a rendőrséget, akik el is fogták a tettest. A betörő arra hivatkozott, hogy éjszaka különböző szórakozóhelyeken sokat ivott, és sok gyógyszert is bevett, majd hazafelé menet úgy gondolta, feltör egy garázst, és autózik.

Forrás: [origo]

Stolár Mihály, a Fidesz ajkai országgyűlési képviselőjéhez kedden, hajnali három körül betörtek. A betörést a képviselő lánya fedezte fel, aki mozgást észlelt a teraszon. A képviselő, aki helyi képviselő is, az [origo]-nak elmondta: az udvar végén álló garázsban az ott található szerszámokkal szétverték a képviselő feleségének Suzuki Swift személygépkocsiját, majd a szerszámokat és a garázsban található eszközöket szétszórták. A tettes leszakította a garázsajtót is. Ezt követően a betörő a terasz korlátját mintegy 10 méteres szakaszon leszaggatta. A képviselő értesítette a rendőrséget, akik még hajnalban - mivel a betörő követhető nyomokat hagyott a hóban - megtalálták és letartóztatták a tettest.

 

Stolár elmondása szerint körülbelül 2 millió forintos kára keletkezett. A rendőrségen kihallgatott betörő beismerte tettét. Giczi Róbert ajkai rendőrkapitány közlése szerint a fiatalember nem tudott elfogadható magyarázatot adni tettére. Arra hivatkozott, hogy éjszaka különböző szórakozóhelyeken sokat ivott, és sok gyógyszert is bevett, majd hazafelé menet úgy gondolta, feltör egy garázst és autózik. A képviselő feleségének kocsiját azonban nem tudta elindítani, ezért dühében egy kalapáccsal szinte teljesen szétverte az autót és a garázs berendezéseit. Giczi Róbert elmondta azt is, hogy a gyanúsított férfi pszichiátriai kezelés alatt áll.

 

Stolár Mihály közölte: csak remélni tudja, hogy nem politikai tevékenysége miatt támadták meg, mivel egy szerinte gyanús önkormányzati beruházás ügyében érdeklődött mostanában. Megemlítette azt is, hogy 2 évvel ezelőtt telefonon megfenyegették a lányát egy akkori nyilatkozata miatt.