30 milliót költenek a megszűnő EUKK honlapjára

A május 1-jével megszűnő Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány 30 millió forintot költ honlapjának továbbfejlesztésére. Az EUKK ügyvezetője szerint a honlap nem szűnik meg májusban, azt viszont nem tudni, ki szerkeszti majd az oldalt. Az EU-val kapcsolatos, közpénzekből működő információs oldalt a Külügyminisztérium és a kormányzati portál is működtet már.

Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány korábban közbeszerzési pályázatot írt ki honlapjának, az eukk.hu weboldalnak a továbbfejlesztésére. A kiírás szerint 2004-ben összesen bruttó 30 millió forintot költenének az oldalra. Még idén január 19-én győztest hirdettek a pályázaton, azelőtt, hogy kiderült volna: a kormány májusban megszünteti a közalapítványt. Draskovics Tibor pénzügyminiszter ugyanis február 25-én jelentette be, hogy a kormány megszorító intézkedéseinek egyik elemeként megszüntetnek több közalapítványt, így az EUKK-t is.

Farkas György, az EUKK ügyvezetője az [origo] kérdésére azt közölte, hogy nem állnak el a szerződéstől, annak ellenére kifizetik a pályázaton győztes cégnek a 2004-re szóló teljes összeget, 30 milliót, hogy májusban megszűnnek. A honlap viszont május 1-je után is működni fog - ígérte Farkas. Arra azonban nem tudott válaszolni a közalapítvány ügyvezetője, hogy ki fogja szerkeszetni az oldalt, ki felel majd annak tartalmáért május után. Farkas azt sem tudta megmondani, hogy mi értelme az eukk.hu-t fenntartani, miközben a Külügyminisztérium és a kormányportál, a Magyarorszag.hu is működtet uniós információs oldalt.

Komáromi Gergely

KAPCSOLÓDÓ CIKK