Az ügyészség szerint akár néhány héten belül lezárulhat a nyomozás a rendőrség pénzmosás elleni osztályát korábban vezető és a brókerügyet is vizsgáló rendőr, Molnár Csaba ellen. Legutóbb lehallgatási adatokkal szembesítették az alezredest. Az ügyészség cáfolta azt a sajtóhírt, hogy alaptalanul gyanúsították volna meg Molnárt államtitoksértéssel.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön sajtótájékoztatót tartott az ORFK pénzmosási elleni osztályát korábban vezető, és idén januárban vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és államtitoksértéssel meggyanúsított, korábban a brókerügyben is eljáró Molnár Csaba ügyében. A tájékoztatón Turi András a Fővárosi  Ügyészségi Nyomozó Hivatal osztályvezetője cáfolta a Népszavában megjelent csütörtöki cikk állítását, amely szerint Molnárt alaptalanul gyanúsítják államtitoksértéssel.

A lap arról írt, hogy a Molnár által pénzváltóknak kiadott információk nem minősülnek államtitoknak, és erről az ügyészségnek is tudnia kellett volna. Turi András ezzel szemben állítja, hogy amikor Molnár a gyanú szerint tavaly októberben vele kapcsolatban álló pénzváltóknak elárulta, hogy pénzmosási gyanú miatt bejelentést tettek ellenük, akkor azok az adatok még államtitoknak minősültek. Az ügyész szerint éppen Molnár minősítette azokat titokká a pénzmosás elleni osztály akkori vezetőjeként. Turi elmondta, hogy az ügyészség később, már a nyomozás idején kérte a titok feloldását, azért, hogy tájékoztatni tudják az ügyről a közvéleményt.

Turi András elmondta, hogy a nyomozás a végéhez közeledik, akár néhány héten belül is befejeződhet. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyészségnek közben joga van arra, hogy változtasson azon, mivel gyanúsítja is a nyomozót.

A nyomozót csütörtökön is kihallgatták. Molnárt ennek során telefonlehallgatások adataival szembesítették. Turi András elmondta, hogy ezek a lehallgatások két időszakban történtek. Egyrészt tavaly augusztus 20-a körül, amikor Molnár a gyanú szerint az M3-as autópálya melletti egyik benzinkút autómosójában találkozott pénzváltókkal, és tőlük ajándékot fogadott el. Másrészt 2003 októberében, amikor a nyomozó az ügyészség szerint pénzváltóknak elmondta azt, hogy pénzmosási gyanú miatt bejelentést tettek ellenük a rendőrségen.