A rendőri intézkedés után meghalt a mentőben egy férfi

Meghalt a mentőautóban egy 43 éves férfi, akit a VI-VII. kerületi Rendőrkapitányságról szállítottak kórházba csütörtök hajnalban - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a férfival szemben a rendőrök korábban kényszerintézkedést alkalmaztak. A rendőrség illetékesei szerint nem történt túlkapás, az agresszív férfi saját fejét verte az útpadkába, majd a falba.

Rendőri intézkedés után meghalt a mentőautóban egy 43 éves férfi csütörtökön. A férfit a VI.-VII. kerületi Rendőrkapitányságról szállították kórházba. Vele szemben néhány órával korábban a készenléti rendőrség munkatársai testi kényszert alkalmaztak - írja a Népszabadság. A lapnak nyilatkozó Nagy-Juhák István, kerületi kapitány szerint azonban rendőri túlkapás nem történt.

Az ezredes elmondta: a készenléti rendőrség két embere egy ittasnak tűnő férfit vett észre a Dob utcában szerda este. A férfi egy lakás ajtaját feszegette és rugdosta, amit a rendőrök felszólítása után sem hagyott abba, ezért megbilincselték. Az ezredes szerint az intézkedéskor a férfi "felületi hámsérülést" szenvedett. A rendőrök ezért leintettek egy arra járó mentőautót, de a férfit nem tudták megvizsgálni. A kapitány szerint ugyanis agresszív módon viselkedett, saját fejét az útpadkába verte.

Ezután bevitték a VI-VII. kerületi kapitányságra, mentőt hívtak hozzá, majd rendőri felügyelet mellett kórházba szállították. A kapitány elmondása szerint a vizsgálati eredményekre várva a férfi ismét dühöngeni kezdett, fejét a falba verte. A férfi egyik fogát - ami az ezredes szerint saját agresszív cselekedetei miatt lazult meg - ki kellett húzni.

A kórházból a férfit visszavitték a kapitányságra, ahol szerda este tizenegy órakor meghallgatták. Csütörtök hajnal kettőkor rosszul lett, a szívét fájlalta. Ismét mentőt hívtak hozzá, de kórházba szállítás közben meghalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság igazságügyi orvos szakértői boncolást rendelt el, amely megállapította, hogy a férfi természetes úton, korábbi betegsége miatt halt meg.