Döntöttek Kulcsár fellebbezésének ügyében

Az osztrák legfelsőbb bíróság csütörtökön meghozta döntését a sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila fellebbezésének ügyében. A döntést még Kulcsár ügyvédje sem ismeri. Amennyiben a bíróság helybenhagyta a kiadatást, azt még az osztrák igazságügyi miniszternek is jóvá kell hagynia.

Megszületett a bírósági döntés Kulcsár Attila fellebbezésének ügyében - erősítette meg az információt az [origo]-nak Bánáti János, a sikkasztással vádolt Kulcsár Attila ügyvédje. Elmondta: a döntést még ő sem ismeri. Osztrák kollégáját is csupán arról tájékoztatták, hogy leírás alatt áll a határozat, amelyet hamarosan kézbesít az osztrák bíróság.

 

Bánáti közölte: amennyiben az osztrák bíróság elutasította a fellebbezést és helyt adott a kiadatásnak, az iratokat felterjesztik a végső döntést meghozó osztrák igazságügyi miniszternek. Az ügyvéd megjegyezte: előre megjósolható, hogy az igazságügyi miniszter ez esetben helybenhagyja a döntést. "Ezáltal belátható közelségbe kerül a kiadatatás" - jegyezte meg Bánáti. Ha viszont helyt adtak a fellebbezésnek, és újra első fokon kell tárgyalni a kiadatási ügyet, akkor az még egy jó időre elhúzódik.

 

Kulcsár Attilát tavaly július 17-én vették őrizetbe Bécsben azzal a gyanúval, hogy mintegy 88 millió euró értékű összeget sikkasztott el a K&H ügyfeleitől, és pénzmosással, engedély nélküli banki tevékenységgel, valamint hamis dokumentumok felhasználásával gyanúsították. A magyar hatóságok ezek alapján kérték Kulcsár kiadását.

 

A bécsi legfelsőbb tartományi bíróság tavaly november 11-én döntött úgy, hogy a magyar kiadatási kérelem két pontja - a sikkasztás és a hamis dokumentumok felhasználása - alapján Kulcsár Attila kiadható Magyarországnak. A kiadatási őrizetben levő volt bróker védője december elején Kulcsár őrizetének a megszüntetése, azaz szabadlábra helyezése érdekében, valamint a kiadatási döntéssel szemben két fellebbezést nyújtott be az osztrák legfelsőbb bírósághoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK