Kaotikus állapotot okozott az áramszünet a fővárosban

Áramkimaradás miatt reggel kilenc óra körül leállt több villamosjárat is a fővárosban. Közel egy óráig nem jártak a 4-6-os, az 59-es, a 18-as, a 61-es és az 56-os villamosok. Az áramot kilenc perccel tíz előtt visszakapcsolták, a hiba okát még keresik a BKV szakemberei. Az [origo] tudósítója arról számolt be, hogy a villamosok leállása miatt kaotikus állapotok alakultak ki a Moszkva téren és környékén.

Áramkimaradás miatt közel egy órán keresztül nem járt több villamos a fővárosban csütörtök reggel. Reggel kilenc óra tájban a 4-6-os mellett leálltak az 59-es, a 18-as, a 61-es és az 56-os villamosok is. A BKV pótlóbuszokkal szállította az utasokat egészen addig, míg az átvizsgálás után, kilenc perccel tíz óra előtt, vissza nem kapcsolták az áramot - tudta meg az [origo] a BKV fődiszpécserétől.

A fődiszpécser szerint még nem tudni, hogy mi okozta az áramkimaradást, a vállalat szakemberei jelenleg is vizsgálják az okokat.

Az [origo] tudósítója arról számolt be, hogy a villamosok leállása miatt kaotikus állapotok alakultak ki a Moszkva téren és környékén csütörtök reggel. Az emberek tömegesen gyalogoltak a síneken és a dugóban várakozó autók között, miközben több mentő is igyekezett egy balesethez.

Legutóbb március 12-én nem járt üzemkimaradás miatt a 4-6-os, de előtte február végén is volt hasonló fennakadás a villamosközlekedésben. Akkor egy gépháztűz miatt több budai járat kényszerült pihenőre.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordult elő hasonló esemény, ami miatt a fővárosi ellenzék is tiltakozott. Egy március 12-i közleményükben azzal vádolták a BKV-t, hogy "az utasforgalom akadályozásával próbálja túlélni a szociálliberális vezetést", amely nem biztosít elegendő forrást a működésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK