A tavalyinál nagyobb területen nyílik meg idén augusztus 7-én a pesti rakparton a Budapest Plázs. A korábbi tapasztalatok alapján a plázs korzó sávját megnagyobbítják és több lesz a sport- és gyerekprogram. A művészeti szekció kiállítóit pályázat alapján választják ki, melyet hamarosan kiírnak. A táncművészet iránt érdeklődők ingyenes táncórán vehetnek részt.

Forrás: [origo]
A tavalyi Budapest Plázs

Idén három hétig - augusztus 7. és 29. között - várja különböző programokkal a nyarat itthon töltőket a Budapest Plázs. A tavalyi tapasztalatok alapján szélesebb lesz a partszakasz korzó része és sok kis színpadot, kiállítóhelyet, bárt állítanak fel. Több lehetőség lesz sportolásra és a gyerek-plázst is megnagyobbítják.

A művészeti szekcióban többek között iparművészeknek, színtársulatoknak szeretnének helyt adni. Hogy kik kapnak lehetőséget, pályázaton dől el, melyet várhatóan 2 hét múlva tesznek közzé a rendezvény honlapján. A táncművészet iránt érdeklődők ingyenes táncoktatáson vehetnek majd részt a Duna-parti rendezvényen.

A tervek szerint idén valóban megvalósul a már tavaly is beharangozott interaktív kapcsolat a párizsi plázzsal, melyet július 17-től egy hónapon keresztül tartanak a francia fővárosban. A szervezők elképzelései szerint a francia rendezvényre sok magyar művészt, az ittenire pedig franciákat hívnak meg. A két városon kívül egy harmadik európai város is készül hasonló plázs rendezésére, de a szervezők egyelőre nem árulták el, hogy melyik városról van szó.

A párizsi mintára először tavaly megtartott rendezvényt 2003-ban beárnyékolta, hogy több engedélyt csak az utolsó pillanatban kaptak meg a rendezők, ezért több szponzor el is állt a támogatásuktól, így nem tudtak megtartani minden, eredetileg tervezett programot. Ennek ellenére a plázson tavaly több mint egymillió ember fordult meg.