Megtisztították Antall József csütörtök éjszaka vörös festékkel leöntött I. kerületi mellszobrát. A néhai miniszterelnök szobrának megtisztításában pénteken Dávid Ibolya MDF-elnök is segédkezett, és megjelent Antall József özvegye, valamint fia, Antall Péter is.

Megrongálták a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum melletti parkban Antall József volt miniszterelnök szobrát. A rongálásról egy bejelentés alapján értesült az önkormányzat - mondta Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester. A polgármester, aki fideszes országgyűlési képviselő is, közölte: már megtették a feljelentést, az I. kerületi rendőrkapitányság ennek alapján vonult ki.

Péntek délutánra már sikerült a vörös festéket eltávolítani a volt miniszterelnök szobráról. A munkában részt vett Dávid Ibolya, az MDF elnöke, Antall özvegye és fia is.
   
A mellszobrot - amelyen nincs feltüntetve Antall József neve - a volt miniszterelnök halálának 10 évfordulóján, 2003. december 14-én állították fel az orvostörténeti múzeum előtt, ahol korábban igazgatóként dolgozott Antall József.

Legutóbb 2003 júliusában öntöttek le festékkel szobrot Budapesten, akkor Károlyi Mihály első magyar köztársasági elnök az Országház mellett álló, valamint Winston Churchill brit miniszterelnök városligeti szobrát rongálták meg ismeretlenek.