Korábban bejelentett elhatározásával ellentétben, 2005-ben nagy valószínűséggel újra jelölteti magát a szocialista párt elnöki posztjára Kovács László - írja a Népszabadság. Kovács a lapnak adott interjúban szólt azokról is, akik a ma már általa elsietettnek tartott bejelentés után az elnöki tisztségre pályáztak: szerinte ehhez nem elég az ambíció, teljesítmény is szükséges.

Korainak nevezte 2002-es bejelentését Kovács László, mely szerint a következő tisztújítás után nem kíván tovább pártelnökként dolgozni. A Népszabadságnak adott interjújában Kovács elmondta: a fiatal szocialista politikusoknak akarta jelezni, hogy megnyílik előttük az előrelépés lehetősége. "A teljesség igénye nélkül néhányukat meg is neveztem a pártelnöki tisztség átvételére alkalmasak közül. De valahányszor erről esik szó, leszögezem: a személyes ambíció nem elég, azt teljesítménnyel kell alátámasztani" - mondta Kovács.

Arra a kérdésre, hogy meggondolta-e magát, és mégis indul-e az elnöki posztért, Kovács a következőt válaszolta: "Célom, hogy a párt minél sikeresebben szerepeljen a júniusi európai parlamenti és a 2006-os választásokon. Szeretnék ehhez tudásommal, tapasztalataimmal hozzájárulni. Az eredményt fontosabbnak tartom, mint azt, hogy ezt milyen tisztségben vagy milyen szerepben tudom a leginkább szolgálni."