Az ügyészség megszüntette az eljárást a szemérem elleni erőszak elkövetésével gyanúsított úszóedző ellen - írja a Magyar Hírlap. K. Miklós bizonyíték hiányában nem vonható felelősségre. Cáfolni sem tudták a bűntett elkövetését, ezért a nyomozást bizonyítottság és nem bűncselekmény hiánya miatt szüntették meg.

Befejeződött a múlt év októberében meggyanúsított úszóedző ügye. Az ügyészség megszüntette ellene az eljárást, miután a kiterjedt nyomozás után sem sikerült bizonyítani a K. Miklós ellen felhozott vádakat. A feljelentés szerint az úszóedző október 17-én a Spartacus Kőér utcai úszóiskolájában tanítványát, a hétéves Petrát a szertárban szexuálisan zaklatta. Erről a gyerek számolt be a szüleinek, akik feljelentést is tettek.

A nyomozás során meghallgatták az edző valamennyi kollégáját, tucatnyi tanítványát, azok szüleit. A vallomásokból azonban semmi nem utalt arra, hogy K. Miklós bármikor bárkinél próbálkozott volna hasonló közeledéssel - mondta a Magyar Hírlapnak Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az edzőt vádoló kislányt több pszichológus is meghallgatta. A kislány mindegyik szakértő szerint élményszerűen, változtatás nélkül mondta el a történteket. K. Miklós mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat. A szakértők szerint az edző nem próbálta félrevezetni a hatóságokat, lepleznivalója nincs, szexualitása normális.

Ha a vádak bizonyítást nyertek volna, az edző akár 15 év szabadságvesztést is kaphatott volna.