Zuschlag János MSZP-s képviselő azt javasolja a kormánynak, hogy vegye meg az előző kormányról készített festményeket. A politikus szerint a képeket aztán ki lehetne állítani a Millenáris Parkban.

A kormány gondoskodjon az Orbán Viktor vezette kabinetet és a volt miniszterelnököt ábrázoló festmények megvásárlásáról és azok kiállításáról! - ismertette határozati javaslatát Zuschlag János szocialista képviselő, a Fiatal Baloldal elnökhelyettese vasárnap Budapesten. A képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a határozati javaslat a rendszerváltozást követő kormányok emlékének méltó megörökítését tűzi ki célul.

A leendő kiállításon helyet kapna Czeglédi Gizella Együtt című, Orbán Viktort ábrázoló festménye, illetve a "Nemeskürty István megrendelése alapján készült", az Orbán-kormányról festett tablókép - közölte.

"A kormány vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy egy, a Millenáris Parkban a rendszerváltozás óta hivatalba lépett kormányokról megrendezendő állandó kiállítás segíti-e az eljövendő nemzedékek történelmi ismereteinek mélyülését, nemzettudatának és a közélet iránti érdeklődésének erősödését" - idézte határozati javaslatát Zuschlag János. A két festmény a rendszerváltozás utáni kormányok emlékét megörökítő kiállítás első darabja lenne - tette hozzá.