Ismét tüntettek a Parlament előtt a Baumag szövetkezet károsultjai, és úgy döntöttek, hogy Brüsszelbe utaznak, hogy ott is demonstráljanak. Határoztak arról is, hogy további tiltakozó akciókat tartanak, és hogy azonnali közbenjárást fognak kérni az egyéni országgyűlési képviselőknél.

A Baumag szövetkezet mintegy 400 károsultja vasárnap a Parlament előtt megtartott tüntetésen úgy határozott, hogy Brüsszelbe, az Európai Parlament elé utazik, hogy demonstrációval hívja fel a figyelmet a magyarországi korrupcióra. Patyi István, a károsultak képviselője elmondta: öt hete nem kaptak választ petíciójukra a Miniszterelnöki Hivataltól, a Pénzügyminisztériumtól, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF).

A petícióban azonnali intézkedést követeltek, mivel a szövetkezet vezetése 18 ezer tag mintegy 40 milliárd forintos befektetését zárolta múlt októberben. Arról is határoztak, hogy csütörtökön a Pénzügyminisztérium épülete előtt fognak demonstrálni, ezután pedig átvonulnak a PSZÁF Krisztina körúti épülete elé. Arról is döntöttek, hogy a szövetkezet károsultjai ügyeinek szervezését egy bizottság veszi át, az eddigi főszervező, Patyi István pedig kizárólag a szövetkezet tagjai pénzének felkutatásával fog foglalkozni.

A jelenlévők döntése szerint minden károsult tag megkeresi lakóhelyének országgyűlési képviselőjét, és azonnali közbenjárást kér ügyükben. Elhangzott az is, hogy jövő vasárnap ismét demonstrálni fognak a Parlament előtt, és várhatóan a Legfőbb Ügyészséghez is átvonulnak majd, ahol egy újabb petíciót nyújtanak át Polt Péter legfőbb ügyész részére.