Rövid időre kiürítették a Ferihegyi 2/A terminál egy részét, mivel egy elhagyott csomagot találtak. A kis bőröndöt a reptéri rendőrök vitték biztonságos helyre.

Fotó: Fábián Évi
Az elkülönített bőrönd

Egy gazdátlan csomag miatt kiürítették a Ferihegyi 2/A terminál egy részét. A rendőrök bombabiztos fallal vették körbe a gyanús bőröndöt, majd reptéri rendőrök vitték el a gyanús, kisméretű bőröndöt. A gazdátlan csomagot ugyanabban az időben találták a reptéren, amikor a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete 2 órás sztrájkot tartott, ezért nagy számban voltak jelen a sajtó képviselői is. "Mindennapos az ehhez hasonló eset" - mondta az [origo]-nak Pető György, a Budapest Airport Rt. kommunikációs igazgatója.

A madridi terrortámadás után Magyarországon is fokozták a kiemelt objektumok védelmét, növelték az utcán járőröző rendőrök számát. Demszky Gábor főpolgármester a múlt héten azt mondta: cél, hogy az emberek jobban figyeljenek környezetükre, például az elhagyott csomagokra, táskákra, és ezekről azonnal értesítsék a rendőrséget.