Egyelőre nincs döntés arról, hogy mikor alakítja át kormányát Medgyessy Péter miniszterelnök. Sokan arra számítanak, hogy megvárja a június 13-ai európai parlamenti választásokat, szocialista körökben ezzel szemben úgy tudják, a kormányfő még május előtt rászánja magát a cserékre. Az egyik leginkább veszélyben lévő miniszter az egészségügyi tárca vezetője, Kökény Mihály - értesült a Magyar Hírlap. Gál J. Zoltán kormányszóvivő ugyanakkor tagadta, hogy szóba került volna a miniszter menesztése.

A gyógyszerterületen kialakult káosz, valamint a kórház-finanszírozásban várható válság miatt tarthatatlanná vált Kökény Mihály egészségügyi miniszter helyzete - állították kormány közeli források a Magyar Hírlapnak. A lap úgy tudja, esélyes lehet az egészségügyi miniszteri székre Vojnik Mária, a tárca jelenlegi politikai államtitkára. Draskovics Tibor pénzügyminiszter viszont Radnai Györgyöt, az egészségügyi reformért felelős kormánybiztost látná szívesen miniszterként. Draskovics szerint a pénzügyes múltú Radnai tudná megakadályozni a gyógyszerkassza túlzott "elszállását", és országosan kiterjeszteni az irányított betegellátási rendszert, amelytől az egészségügyi támogatások csökkenését várják. Radnai azonban számos orvos és egészségügyi vállalkozó szerint az egyik legtájékozatlanabb egészségügyi állami vezető.
 
A kormányfő biztosan nem kezdeményez minisztercserét az európai parlamenti választások előtt - kommentálták a hírt egészségpolitikai szakértők.  "Ilyen válságos helyzetben pedig nem olyan embert javasol majd, aki soha nem dolgozott az egészségügyben" - utaltak Radnaira.

Az egészségügyi tárca sajtóirodája korában nem kívánt reagálni a Magyar Hírlap információjára. Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kormányülést követő sajtótájékoztatón tagadta, hogy szóba került volna Kökény menesztése. Mint mondta: a miniszter továbbra is élvezi Medgyessy Péter miniszterelnök bizalmát, és a kormány is támogatja az egészségügyi reform végrehajtásában és a gyógyszerárak visszaszorításában. A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy Medgyessy a múltkori, részben nyilvános kormányülésen is elismeréssel szólt a miniszter munkájáról.