Király B. Izabellán és pártján kívül állítólag egy magas beosztású magyar diplomata is kapott pénzt a Szaddám-rezsimtől Irak politikájának népszerűsítéséért. A Népszabadság értesülése szerint már vizsgálódnak az ügyben a magyar hatóságok.

A Népszabadság értesülése szerint Király B. Izabellán, valamint az 1993-ban általa alapított Magyar Érdek Pártján kívül egy magas beosztású magyar diplomata is kapott pénzt a Szaddám-rezsimtől Irak politikájának népszerűsítéséért. A Népszabadság informátora szerint a szóban forgó magyar diplomata mutatta be Király B.-t a Baath Párt vezetőinek.

Személye azért is érdekes lehet a hatóságok számára, mert már a rendszerváltozás előtt is vizsgálódott körülötte az elhárítás egy meg nem nevezett arab országgal való kooperáció gyanújával. Az ügy tisztázásában érdekelt hatóságok sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a lap névtelenséget kérő forrásának állításait, az érintett diplomata pedig ügyvédje útján zárkózott el a kérdések elől, és pert helyezett kilátásba nevének említése esetére.