Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indítottak vizsgálatot egy salgótarjáni apuka ellen, aki saját születésnapi tortáját vágta a polgármester arcába. A dühös szülő így fejezte ki tiltakozását egy óvoda tervezett bezárása ellen.

A Nógrád Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálatot indított a salgótarjáni tortadobálás miatt. A rendőrség információi alapján megalapozott a gyanú, hogy hivatalos személy elleni erőszak történt pénteken, a város közgyűlésén.

Pénteken az érintett szülők is részt vettek a város közgyűlésén, ahol a Százszorszép Tagóvoda bezárásáról volt szó. Míg a szülők több mint 2600 aláírást gyűjtöttek az óvoda fenntartása érdekében, a képviselőtestület ragaszkodott a bezáráshoz. Az ülés végén az egyik apuka tortát dobott Puszta Béla szocialista polgármester és országgyűlési képviselő arcába. Mint a támadó szülő az [origo]-nak korábban elmondta, saját születésnapi tortáját vágta oda indulatosan. Az apa ellen a város főjegyzője tett feljelentést.

Az érintett óvoda szülői munkaközössége sajnálkozását fejezte ki a tortadobálás miatt, ugyanakkor jelezték, ha a meggyőzés módszerével nem is értenek egyet, az óvoda bezárása ellen továbbra is tiltakoznak.