Egyelőre nem érzékelhető a népszerűségi rangsorban, hogy aktivizálódtak a politikusok, a változások mind hibahatáron belüliek. A sort továbbra is Dávid Ibolya vezeti, Mádl Ferenc előtt - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos által 2004 márciusában, a politikusok népszerűségéről készített közvélemény-kutatása alapján.

A népszerűségi lista sereghajtója továbbra is Kökény Mihály és Kövér László, Medgyessy Péter a kilencedik, Orbán Viktor a negyedik helyen áll.

Az európai parlamenti választásokon izgalmas kérdés lesz, hogy az SZDSZ bejut-e vagy sem. A párt politikusai mindenesetre kedveltek, főleg Demszky Gábor és Kuncze Gábor. Míg maga a párt főleg a fővárosban erős, politikusai vidéken is népszerűek. Kuncze Gábor településtípusonkénti megítélése meglehetősen egyenletes (Budapest: 53 pont, vidéki városok: 49 pont, falvak: 48 pont), és érdekes módon a főpolgármester Demszkyé sem mutat eltérést ebből a szempontból. Budapesten 50, a vidéki városokban 49, a falvakban 51 pontra értékelték. Ő az egyik legstabilabb megítélésű politikus, az elmúlt egy évben 48 és 52 pont között alakult a rokonszenvmutatója - írja a Népszabadság.

Az MDF is szeretne bekerülni az Európai Parlamentbe, ennek érdekében a népszerűségi listát vezető Dávid Ibolya aktivizálta is magát, jóllehet ennek hatásai még érzékelhetőek. A két nagy pártot nem kedvelő, bizonytalan szavazópolgárok körében eleve népszerű volt, tőlük 59 pontot kapott. A párt frakcióvezetője kevésbé ismert és nem is annyira kedvelt. Herényi Károly a középmezőnyben foglal helyet.

A Szonda először regisztrálta Draskovics Tibor pénzügyminiszter fogadtatását. Ismertsége nagyon rövid idő alatt 67 százalékra emelkedett, több olyan minisztertársánál is ismertebb lett, akik már a kezdetek óta ott ülnek a kabinetben. Draskovicsot is hamar elérte azonban a pénzügyminiszterek sorsa, 40 pontja a mérsékelt ellenérzések túlsúlyát mutatja - derül ki a Népszabadság által ismertetett közvélemény-kutatásból.