Mégis marad az inzulint gyártó dán cég

Nem vonul ki a magyar piacról az inzulinkészítményeket gyártó Novo Nordisk Hungária Kft. - olvasható a cég csütörtöki közleményben. A dokumentum szerint alaptalanok a társaság kivonulásáról szóló sajtóhírek. A cégnél ugyanakkor kedden még nem tudtak válaszolni arra a kérdésünkre, hogy kivonják-e termékeiket a magyar piacról.

Közleményben tagadja a Novo Nordisk Hungária Kft., hogy a cég a gyógyszerár-támogatási viták miatt kivonulna az országból. "A sajtóban több helyen megjelent hírrel ellentétben a szakterületén piacvezető Novo Nordisk Hungária Kft. megerősíti, hogy nem vonul ki Magyarországról és a teljes termékskáláját a jövőben is változatlanul forgalmazza" - olvasható a társaság csütörtöki közleményében.

Az [origo] kedden azzal a kérdéssel kereste meg a céget, hogy igazak-e azok a sajtóhírek, amelyek szerint a Novo Nordisk azt tervezi, kivonja termékeit a magyar piacról. A cégnél azonban mindössze annyit közöltek velünk, hogy minden ezzel kapcsolatos nyilatkozatot letiltottak, így senki nem válaszolt kérdésünkre.

A cég két nap múlva, csütörtökön kiadott közleménye szerint "a Novo Nordisk piacvezető pozíciót tölt be Magyarországon az inzulin és az inzulinadagoló pen forgalmazása területén. A diabéteszes betegek kezelése és segítése elsődleges a vállalat számára".