Nem jogerősen huszonhat parassapusztai határőrt és 16 civilt ítéltek el. A bíróság szerint a határőrök éveken át pénzt kértek, fejenként 500-1000 forintot azért, hogy román vendégmunkásokat léptessenek ki a parassapusztai átkelőnél.

Huszonhat parassapusztai útlevélkezelő és határőr tiszthelyettes, valamint  16 civil bűnösségét mondta ki vesztegetés miatt a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa első fokon pénteken. A vád szerint a határőrök éveken át pénzt kértek, fejenként 500-1000 forintot vagy "átalányba" 10-20 ezer forintot, azért, hogy román vendégmunkásokat léptessenek ki a parassapusztai átkelőnél. A Budapesti Katonai Ügyészség azokat a civileket is megvádolta, akik a vendégmunkásokat szállították és a határőröket lefizették.

Az eljárás során a védelem felmentést kért, a határőrök többsége ártatlanságát hangoztatta, volt azonban, aki beismerő és társaira terhelő vallomást tett. Közülük az egyik tavaly szolgálati fegyverével öngyilkos lett. Első fokon 42 vádlott felfüggesztett szabadságvesztést kapott, egy pedig megrovást, a határőrök többségét lefokozták.