Búvárok találták meg a román matróz holttestét

Csónakból a vízbe esett és elmerült egy román matróz pénteken a Szalki-sziget és a városi Duna-part között húzódó kikötőben. Szemtanúk a férfi segítségére siettek, de nem találták. A sötétedés miatt el kellett halasztani a búvároknak is a keresést, akik végül szombaton találták meg a holttestet.

Csónakból a vízbe esett és elmerült egy román férfi pénteken. A berakodás miatt horgonyzó hajó gépésze három személyt vitt ki a partra vásárolni egy motoros csónakkal, majd egyedül indult visszafelé. A szemtanúk elmondása szerint a rakodótól nem messze egy balos manővert hajtott végre, aminek következtében a vízbe esett. A csónak a motortól hajtva elúszott, a vízbe esett férfi ezért a rakodó irányába próbált úszni, de tíz méter megtett út után alámerült. Rövid időre felbukkant, majd ismét alámerült és a szemtanúk többé nem látták felbukkanni.

 

A közelben tartózkodók egy horgászcsónakkal siettek a férfi segítségére, de nem találták. A Dunaújvárosi Víziőrs a szükséges intézkedéseket megtette, de a búvárok általi kutatást szombat hajnalra kellett halasztani a sötétedés miatt. A balesetet szenvedett 30 éves román matróz holttestét a helyszínen kutató búvár egység végül szombaton találta meg. A matróz hajón dolgozó társait tanúként hallgatták ki. Elmondták, hogy a csónakot a szerencsétlenül járt hajógépész nem szokta vezetni, így nem rendelkezett kellő rutinnal - áll az ORFK honlapján.