Illegális pornófilmet forgattak a Várbarlangban

Hivatalos engedélyek nélkül tartottak meg több rendezvényt, emellett egy pornófilmet is forgattak a budai Vár alatti barlangban, a csontkórházban - állítja a Budavári Labirintust üzemeltető cég. A film egyik jelenetében néhány pillanatra feltűnik a csontkórháznak nevezett föld alatti terem. A kerületi jegyző ennek ellenére azt mondja, nem tudnak a filmről, nem adtak ki engedélyt, a vállalkozó csak le akarja járatni őket.

Erdélyi Gábor, a budai Várban működő labirintust üzemeltető cég vezetője az [origo]-nak azt mondta: az elmút években több alkalommal is illegálisan hasznosították a budai Vár alatt húzódó, állami tulajdonú Várbarlangot. Erdélyi szerint több alkalommal is techno partykat rendeztek a barlangban. Emellett egy pornófilmet is forgattak a föld alatt.

A rendezvényekre hivatalos engedélyt nem kaptak a szervezők az I. kerületi Önkormányzattól és a Budavári Labirintust működtető cég sem adta bérbe helyiségeit ilyen rendezvényekre - állította Erdélyi. A cégvezető azt mondta, úgy derült ki számukra, hogy illegálisan használták a barlangot, hogy több, a labirintusba látogató vendégük is felhívta a figyelmüket arra, hogy a Várbarlangban készült szexfilmet vetítettek Sex Forever címmel az egyik, kábeltévén országszerte fogható pornócsatornán. A barlang egyik terme, a csontkórháznak nevezett rész is szerepel a filmben. (A csontkórházban a második világháború alatt a sebesülteknek hadikórházat rendeztek be, és itt amputálták a végtagsérüléseket szenvedett katonákat). Erdélyi szerint a filmesek engedélyek hiányában csak úgy juthattak be a barlangba, hogy valakivel feketén megállapodtak a terület használatáról.

Erdélyi hétfői sajtótájékoztatóján bemutatott egy részletet abból a filmből, amit szerinte a Várbarlangban forgattak. A felvételeken a háttérben látni lehet emberi csontokat, ami alátámasztja Erdélyi állítását, miszerint a csontkórházban is forgattak. A vállalkozó azt kérte az önkormányzattól, hogy vizsgálják ki: a Várbarlangban hogyan tarthattak illegálisan rendezvényeket.

Horváth Tivadar, az I. kerület jegyzője viszont azt mondta, nem tudnak arról, hogy a Várbarlangban pornófilmet forgattak volna. Hozzátette, hogy nem is adott ki engedélyt a kerület, így jogszerűen az említett helyen nem forgathatott filmes stáb.

Előző
  • 1
  • 2
Következő