Kulcsár Attilát csak akkor hallgathatják ki a rendőrök, ha ő vagy védőügyvédje kezdeményezi, illetve ha új gyanúsítást akarnak vele közölni - mondta az [origo]-nak a sikkasztással gyanúsított volt bróker ügyvédje, Bánáti János. Kulcsárt a Nagy Ignácz utcai börtönben, egy egyszemélyes cellában tartják fogva. A férfi nem panaszkodott a fogvatartás körülményeire.

Mivel a sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolt Kulcsár Attila korábban úgy nyilatkozott, hogy nem kíván vallomást tenni, a rendőrségnek nincs lehetősége megpróbálkozni újabb kihallgatással - mondta az [origo]-nak Bánáti János, Kulcsár védőügyvédje.

 

Az ügyvéd közölte: újabb kihallgatásra csak akkor kerülhet sor, ha azt Kulcsár vagy a védelem kezdeményezi, illetve, ha a nyomozók új gyanúsítást akarnak vele közölni. Bánáti ugyanakkor arról nem akart beszélni, hogy kezdeményeznek-e bármikor is kihallgatást. Mint mondta, bár rendszeresen beszél védencével, terveik nem publikusak.

 

Az előzetes letartóztatásban lévő Kulcsár Attilát jelenleg a Nagy Ignácz utcai börtönben tartják fogva, egy egyszemélyes cellában. "A fogvatartás körülményeivel kapcsolatban nincs semmi panasza" - mondta ügyvédje.