EP-választás: fej-fej mellett az ellenzék és a kormány

Ha most vasárnap rendeznék az EP-választásokat, három párt képviselőjelöltjei jutnának be, és az ellenzék és a kormányoldal egyenlő arányban osztozna a helyeken - derül ki a Medián felméréséből, melyet a Magyar Hírlap közöl. Az EP-választáson az MSZP és főleg az SZDSZ hívei mondják nagyobb arányban biztosra a részvételüket.

A Fidesszel egyenlő arányban osztoznának a képviselői helyeken a kormánypártok egy most vasárnapi EP-választáson - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből, melyet a Magyar Hírlap közöl. A felmérés szerint az EP-választáson a szavazók 47 százaléka voksolna a Fideszre, 42 százalék az MSZP-re, 6 százalék az SZDSZ-re, 2 százalék az MDF-re és 1 százalék egyéb pártokra.

Miközben a nagyobbik ellenzéki párt szavazói a kormánypártiaknál nagyobb arányban vennének részt egy "most vasárnapi" magyar parlamenti választáson, addig az EP-választáson az MSZP és főleg az SZDSZ hívei mondják nagyobb arányban biztosra a részvételüket. Az uniós választáson való részvételi szándék erős összefüggést mutat az ország uniós tagságának támogatásával, ami abból is látszik, hogy a belépést leginkább helyeslő SZDSZ-szavazók minden más párt szavazóinál nagyobb arányban készülnek az EP-választásra.