A tanárok az iskolában neteznek

Egy felmérésben megkérdezett tanárok 94 százaléka mondta, hogy van lehetősége internetezésre. A legtöbben a munkahelyükön, az iskolában neteznek, 46 százalékuk otthon (is) hozzáfér a világhálóhoz - írja a Népszabadság.

3654 megkérdezett középiskolai tanár 94 százaléka hozzá tud férni a világhálóhoz - derül ki a Felvételi Információs Szolgálat és a Marketing Centrum tavaly őszi, nem reprezentatív közös felméréséből, melyet a Népszabadság közöl. A legtöbben - 88 százalékuk - az iskolában, 46 százalékuk az otthonában (is), hat százalékuk pedig egyéb módon, például ismerősnél vagy kávézóban szörföl a neten. Ezeket a lehetőségeket a döntő többség ki is használja: a válaszadóknak mindössze a tizede mondta azt, hogy egyáltalán nem szokott internetezni.

A pedagógusok a leggyakrabban elektronikus levelek küldésére használják a világhálót, de gyakran használják a keresőket is. Háromnegyedük rendszeresen látogat legalább egy oktatási portált. Szórakozásra, kikapcsolódásra és letöltésekre viszont egy átlagos netezőhöz képest ritkábban veszik igénybe az internetet.