Jövő héten költözhetnek haza a felrobbant ház lakói

Várhatóan jövő hét közepén visszaköltözhetnek otthonaikba annak a XII. kerületi háznak a lakói, amely pénteken rongálódott meg egy robbanás miatt. A detonáció következtében hatan megsérültek, öt lakás pedig lakhatatlanná vált. A baleset okát egyelőre vizsgálják, de a feltételezések szerint gázrobbanás történt.

Várhatóan a jövő hét közepén költözhetnek vissza a lakásaikba, a főváros XII. kerületében történt robbanásban megsérült ház lakói - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton. Dobson elmondta: a robbanás pontos oka még nem ismert, a vizsgálatok tartanak, folyik a kárfelmérés, vizsgálódnak a gázművek, a vízművek szakemberei és a statikusok.

A házban 32 lakás van, az épületben 80-an laknak. A lakók közül hat személy szállásáról gondoskodott a polgári védelem - tette hozzá Dobson. A korábbi információk szerint hat személy sérült meg pénteken az Alkotás és a Hertelendy utca sarkán lévő házban, ahol nagy valószínűséggel gázrobbanás következtében statikailag teljesen lakhatatlanná vált öt lakás. Dobson Tibor közölte: a lakókat kísérettel beengedték lakásukba, hogy a szükséges dolgaikat összeszedjék.

Erdős Judit, a Szent István kórház ügyeletes orvosa szombaton elmondta: a két súlyos, életveszélyes légúti sérülésekkel beszállított személy állapota stabil, továbbra is lélegeztető gépen vannak. Hozzátette: várhatóan a jövő héten kezdik meg a műtétek előkészítését. A Szent János kórházban, ahová a könnyebben sérülteket vitték, nem adtak felvilágosítást a sérültek állapotáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK