Tíz család visszaköltözött a budai gázrobbanás után

Harmincan már visszaköltözhettek a lakásaikba abban a budai házban, ahol pénteken gázrobbanás történt, és több lakás összedőlt. Hét lakás továbbra is lakhatatlan, ebből négy életveszélyes. Gázszolgáltatás egyelőre nincs az épületben.

Tíz család összesen harminc tagja visszaköltözött már abba a budapesti, XII. kerületi házba, amelyet a péntek esti nagy erejű gázrobbanás miatt kellett kiüríteni - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn.

Az Alkotás és a Hertelendy utca sarkán lévő házban összesen 41 lakást és 80 lakost érintett a pénteki gázrobbanás. Eddig 32 lakásról szóltak a beszámolók, ennek az az oka, hogy nem számolták bele az úgynevezett leválasztott lakásokat - tette hozzá.

Dobson Tibor elmondta: hét lakás továbbra is lakhatatlan és ebből négy életveszélyes. Víz és villany van a házban, a gázszolgáltatás azonban még nem indult újra. Az épületben folynak a takarítási és helyreállítási munkák. A ház lakói a kerületi polgármesteri hivataltól szórólapokat kapnak, amelyen közérdekű, például a biztosításokkal kapcsolatos információk vannak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK